söndag 6 februari 2011

Resrutten och budget

Vår resa kommer alltså att ta fyra veckor.Vi reser genom nio delstater, fyra tidszoner och gissningsvis en 600 mil. Det är verkligen en häftig resa vi ska genomföra. Hur häftig tror jag inte riktigt vi har greppat än!
Förra helgen träffades vi för att planera en lite mer detaljerad resrutt. Till kvällen hade vi förberett varsitt resmål att presentera för varandra. Med kartan framför oss började vi. Den 16 juni, sen eftermiddag, landar vi i Miami. De första två nätterna sover vi där och den första dagen ägnar vi åt att shoppa på oss alla nödvändigheter som vi inte tänker släpa med oss från Sverige.

Nästa stopp är Key West där vi hoppas på en fantastisk solnedgång. Sedan börjar vi den långa resan västerut. Vi har planerat in ett antal stopp. New Orleans, Huston, Austin, bland annat. Efter Austin åker vi norr ut till Santa Fe där resan åter vänder västerut. Självklart åker vi förbi Grand Canyon, Hooverdammen och Las Vegas innan vi, med ungefär en vecka kvar, landar i Los Angeles.

Vi har också gjort en ganska grov överslagsberäkning av de "fasta" kostnaderna. Per person (om man är 4 vuxna): 7500 kr flyg, 3750 kr hyrbil, 1250 kr bensin, 7500 kr boende = 20 000 kr. Och det är förstås bilhyran och bensinen som påverkas av hur många man är. Den totala kostnaden för bilen är 15 000 kr inkl alla förare och envägshyran och bensin 5 000 kr.

fredag 4 februari 2011

Ha lite tålamod!

Under helgen kommer en ny uppdatering av vårt planerande. Bland annat kommer ni att kunna läsa om vilken väg vi har tänkt oss. Så den som väntar på något gott...